- TECHNIEK- De cursus is bedoeld om de techniek van het schilderen te leren en je eigen weg hierin te vinden. We werken in het begin veel met opdrachten, die speciaal hiervoor zijn gemaakt. Ik werk niet classicaal. De cursus is een WERKPLAATS waarin ik iedere cursist individueel opdrachten, aanwijzingen, opmerkingen geef tijdens het werkproces en na afloop. Het is mijn bedoeling vooral de eigenheid van de cursist te stimuleren en daarmee zijn of haar expressiviteit. Dit natuurlijk samen met alle aandacht voor techniek.
- KLEUR- We letten op gevoel voor kleur (kleurmengen, hoe ziet je palet eruit), compositie (hoe verdelen vormen zich in een vlak, wat doen lijnen) en sfeer (wat doet het je, wanneer je naar het totaal kijkt) maar ook verdere practische zaken zoals: welke kwast gebruik je, hoe houdt je deze vast cq paletmes etc.De meeste cursisten schilderen met acrylverf, sommige ook met olieverf en er zijn mensen die tekenen, een tijdlang gemengde technieken doen, aquarelleren enz. Veel is mogelijk in deze cursus. Een uitgebreide bibliotheek met handboeken is aanwezig.
- MATERIALEN-Je kunt kwasten kopen met kunststofharen. Die zijn veelal niet zo duur. De goedkope kwasten van de Tiger zijn bijvoorbeeld weer te glad en daaraan blijft de verf minder hangen. Dus kies een tussenmaat in prijs. Liever geen varkenshaar: deze herken je aan de dikke haren en geven strepen bij het schilderen. De primaire kleuren (cadmium)rood, (cadmium)geel, (ultramarijn)blauw en (titaan)wit koop je in potjes van 500cc-acrylverf (igv olieverf 100cc tubes) in de hobbywinkel.
Wij gebruiken overigens cadmiumrood bij het basispakket omdat dat makkelijk is, maar magenta is eigenlijk primair. - Denk erbij dat heel goedkope verf, bij Xenos bijvoorbeeld, weinig pigment bevat en je dat met schilderen merkt. Dus niet doen.Er wordt voor wat betreft acryl gewerkt op 200gr. papier (In mijn atelier voorradig voor 50ct).
- ADVIES- Weet je het nog niet, dan kun je de eerste les van mijn verfvoorraad gebruik maken en adviseer ik verder.